Změna velikosti písma

Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Život v obci > Aktuality > Cena vodného a fakturace

Cena vodného a fakturace



Vážení občané,

reaguji na Vaše četné dotazy a poskytuji Vám následující informace k ceně vodného účtované v poslední fakturaci provozovatelem.

Podle smlouvy mezi provozovatelem a odběrateli o dodávce pitné vody je provozovatel povinen fakturovat dle platného ceníku odsouhlaseného vlastníkem vodovodu. Platný ceník na zvýšenou cenu vodného nebyl a nemohl být předložen, protože z naší strany nedošlo k jeho odsouhlasení. 

Důvodem je, že nám provozovatel na naše opakované žádosti nedoložil oprávněnost položek v kalkulaci ceny, ani plánované ztráty vody.

Podle našeho názoru si provozovatel mylně vykládá, že za Karlík může rozhodovat obec Lety, která je sice majoritním vlastníkem  společného majetku vodovodu v rozsahu - vrty v údolí, přivaděč do vodojemu, vodojem a hlavní řad procházející obcí Karlík, ale určitě není vlastníkem naší rozvodné sítě v Karlíku. Rozhodovací právo obce Lety v otázce vodného v celé oblasti vodovodu Karlík - Lety není ve smlouvě mezi provozovatelem a obcemi Karlík a Lety sjednáno.

Požádali jsme ředitele spol. Aquaconsult, s.r.o. o vysvětlení a nápravu. Domníváme se, že svým postupem může porušovat zákon č. 526/1990 Sb. o cenách, ve znění pozdějších předpisů, a to na úkor jednotlivých spotřebitelů.

 Oznámíme Vám jeho reakci.

 Ing. Marie Sommerová, starostka