Změna velikosti písma

Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Život v obci > Aktuality > Karlík v Českém rozhlase

Karlík v Českém rozhlase



Datum konání:
10.8.2012

Nedávno nás navštívil reportér pan Martin Karlík z Českého rozhlasu Pardubice, který připravuje pořady o různých obcích v Čechách. Zaujalo ho jméno naší vesničky, shodné s jeho příjmením, a proto se k nám vydal.

Celou obec si prošel, a vyvzpovídal náhodné osoby, které potkal. Předem si o naší obci zjistil něco z historie, jaké má památky, jak je občansky vybavena, a jak žije. Proto se pořad točil nejen kolem historie, ale i kolem současnosti a budoucnosti.

Od pana Jiřího Slezáka, který tu má chatu, těsně za hranicí našeho katastru na území Mořinky, se dozvíte něco ze života Karlíka a tramských osad v Karlickém údolí v období minulých asi 60 let, ve školce Zvoneček uslyšíte ředitelku paní Lucii Zuda, rodiče i děti, školku Sluníčko představí paní Helena Velebilová, ředitelka školky, a pár slov se dozvíte od starostky Karlíka, paní Marie Sommerové.
Všechny rozhovory byly pořízeny bez přípravy, opravdu naživo, a tím je pořad možná zajímavější.

Pořad se jmenuje Posvícení, a byl vysílán v Českém rozhlase Pardubice dne 1.4.2012.

Odkaz:

http://hledani.rozhlas.cz/iradio/?defaultNavigation=+generic3%3A%5E%223009x_Posv%C3%ADcen%C3%AD%22%24&query=&from=1.4.2012&to=1.4.2012&porad=3009x_Posv%C3%ADcen%C3%AD