Změna velikosti písma

Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Život v obci > Aktuality > Výstavba vodoměrné šachty

Výstavba vodoměrné šachty



Vážení občané,

pro Vaši informaci sdělujeme, že práce na výstavbě vodoměrné šachty na hlavním vodovodním řadu Karlík - Lety na konci zástavby obce Karlík byly zahájeny.

Práce probíhají podle stavebního povolení, které bylo vydáno na základě projektové dokumentace schválené provozovatelem vodovodu AQUACONSULT, s.r.o. a se souhlasem obce Lety. 

Na dotaz k rozměrům vodoměrné šachty sdělujeme, že tento rozměr je v souladu s projektovou dokumentací a vychází z rozměrů technologie, kterou je potřeba do šachty umístit. Na zasedáních zastupitelstva jste byli informováni, proč se vodoměrná šachta buduje. V šachtě budou umístěny dva vodoměry pro možnost oboustranného měření vody. Jeden vodoměr bude určen pro odečet množství vody, která odchází z Karlíka do Letů a druhý vodoměr bude použit pro odečet množství vody v případě, že bude nutné použít pro Karlík vodu z vodovodu Želivka. Umístění vodoměrné šachty jsme situovali na konec zástavby Karlíka a na obecní pozemek, který je v této části obce poměrně úzký. Strop vodoměrné šachty je nadimenzován i pro přejezd těžkými vozidly.    

Pro připojení potrubí z vodoměrné šachty na hlavní řad bude nutné na několik hodin uzavřít vodu pro spodní část obce v lokalitě K Vodárnám. O tom budete včas informováni.