Změna velikosti písma

Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Život v obci > Aktuality > Pražský železniční den 12. září 2020

Pražský železniční den 12. září 2020



 

I letos chystáme pro fanoušky malých i velkých mašinek již tradiční Pražský železniční den. Ten se ve spolupráci Českými dráhami a Československou obcí legionářskou uskuteční v sobotu 12. září 2020, tentokrát na Masarykově nádraží. A budeme mít co oslavovat. Akce se koná při příležitosti 175 let pražského Masarykova nádraží, vzniku Olomoucko-pražské dráhy a 170 let Negrelliho viaduktu.

Těšit se můžete na jízdy parního vlaku, historického motorového vozu Komárek, jednotky InterPanter či historických elektrických jednotek. Jízdy jsou plánovány po pražských tratích a do okolí Prahy, především pak do Českého Brodu, Roztok u Prahy a po Negrelliho viaduktu.

Chybět nebudou ani jízdy historickou tramvají po centru metropole či nostalgická autobusová linka, jež propojí Masarykovo nádraží s nádražím v Bubnech či Národním technickým muzeem v prostorách nejstaršího nádraží v Praze – v památkově chráněných objektech bývalých dílen Masarykova nádraží. Zde se připravuje velký expoziční projekt, kterým je Muzeum železnice a elektrotechniky.