Změna velikosti písma

Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Život v obci > Aktuality > Petice - Jesenická výzva (k podepsaní na Obecním úřadě v Karlíku, nebo elektronicky)

Petice - Jesenická výzva (k podepsaní na Obecním úřadě v Karlíku, nebo elektronicky)



JESENICKÁ VÝZVA

 Nenechte nás v tom!

Desítky vloupání do domů ve Středočeském kraji, zejména na Jesenicku a Říčansku. Vyděšení lidé, bezradná policie. Obyvatelé formující ozbrojené hlídky domobrany, protože stát a kraj selhávají.

Vedení Středočeského kraje a Ministerstva vnitra České republiky bylo hluché k upozornění starostů středočeských obcí, že s rostoucím počtem obyvatel se musí navýšit i počty příslušníků policejního sboru v širším okolí Prahy. Dokonce byla odmítána pomoc některých měst, která nabízela budovy pro policejní služebny. Alarmující bezpečnostní situace v okolí Prahy je nevyhnutelným důsledkem dlouhodobého podstavu policistů ve Středočeském kraji. Jen jihovýchodně od Prahy je neobsazeno 75 tabulkových míst. V celém Středočeském kraji chybí téměř 400 policistů.

Prosíme, začněte nás konečně poslouchat! Nenechávejte občany středních Čech dál napospas lupičským gangům.

 My níže podepsaní:

 Vyzýváme členy vedení Středočeského kraje a Ministerstva vnitra ČR, aby spolu konečně úzce spolupracovali na řešení bezpečnostní situace ve Středočeském kraji, nikoliv jen v krátkodobém horizontu, ale především aby připravili koncepční řešení vedoucí k zajištění bezpečnosti zvyšujícího se počtu obyvatel Středočeského kraje.

 Proč k této situaci muselo dojít? Proč nebyla kritika starostů vyslyšena? Je nás ještě stát schopen chránit, aniž bychom se my sami museli v krizové situaci ozbrojovat? Vyzýváme ministra vnitra Jana Hamáčka, aby za dlouhodobý podstav policistů převzal osobní zodpovědnost.

 Požadujeme nyní urgentní navýšení počtu policistů v nejhůře postižených oblastech prstence kolem Prahy. Přesun policistů z jiných krajů však není dlouhodobým řešením. Tím jsou opatření vedoucí k motivaci policistů, aby sloužili ve Středočeském kraji, kde budou mít odpovídající finanční a technické podmínky.

Podporujeme starostu Jesenice Pavla Smutného v jeho úsilí přimět ministra Jana Hamáčka k tomu, aby zajistil občanům žijícím v širším zázemí hlavního města stejnou bezpečnost jako jinde v republice.

Petici je možné také podepisovat elektronicky: https://www.petice.com/jesenicka_vyzva

nebo na Obecním úřadě v Karlíku, Karlická 1, 252 29 Karlík v úřední dny (PO a ST 7:30-11:30, 12:00-17), nebo po domluvě i v neúřední dny.